Jeugdraad Brugge

Jeugdraad Brugge

 

Wat is de jeugdraad?

De jeugdraad is hét adviesorgaan van de Brugse jeugd.
Meer bepaald heeft de jeugdraad als doel het stadsbestuur te adviseren over alle thema’s die kinderen en jongeren aanbelangen.

Ook wil de jeugdraad op basis van thema’s en interesses kinderen en jongeren bevragen en betrekken bij wat er in Brugge leeft en gebeurt.
Dit wordt gedaan aan de hand van een denktank.  Binnen deze denktank wordt er gekeken wat er kan veranderen aan de beleidsplannen
van het stadsbestuur ten aanzien van jongeren, maar wordt er ook actief gevraagd naar problematieken waar de Brugse jongeren mee kampen en willen veranderd zien.

Bestuur jeugdraad

Guillaume Ponette - voorzitter jeugdraad

Guillaume Ponette

Ik zal mij even kort voorstellen mijn naam is Guillaume Ponette, 20 jaar. Ik ben een geboren en getogen trotse Bruggeling uit het hartje van Brugge.

Sinds kort mag ik mij trots de nieuwe voorzitter van de Stedelijke Jeugdraad Brugge noemen, een functie die me op het lijf staat geschreven. Want voordien was ik gewoon jeugdadviseur binnen de jeugdraad en commissielid van het Entrepot en van het AKVSZ. Maar de meeste ervaring in het "jeugdwerk” heb ik opgedaan doorheen men KSA carrière in de beste en plezantste KSA van centrum Brugge, namelijk KSA FRASSATI! Ik gaf daar sinds men 16 jaar elke zaterdagmiddag leiding.

Daar heb ik veel zaken gezien, gehoord en meegemaakt. Nu wil ik al die ervaringen en netwerken die ik heb omzetten in ijzersterke adviezen en projecten samen met mijn team, zodat we de jeugd een Brugge kunnen geven van de toekomst waar iedereen zich goed en welkom voelt!

Als er iets van je lever moet of er stoot jouw iets op de borst, neem gerust contact met ons op!

Julian Lopez - ondervoorzitter jeugdraad Brugge

Julian Lopez

Sinds september 2020 maak ik deel uit van de vernieuwde Brugse Jeugdraad als ondervoorzitter en als vertegenwoordiger in de commissie ‘Positief Uitgaan Brugge’ (PUB).

Brugge heeft mij veel gegeven als student, fijne schooljaren, een vernieuwd sociaal leven en vele memorabele momenten. Als inwoner van Oostkamp heeft Brugge mij omarmd, graag doe ik dan nu iets terug om de komende generaties hetzelfde genot die ik heb mogen ervaren (of beter) te bieden.

Van kleins af aan heb ik een grote interesse gehad in mens, maatschappij en politiek. Als sterke ‘believer’ in de democratie vind ik het belangrijk om jonge mensen blijven warm te maken voor het politieke en sociale gebeuren. De politiek dicht bij de jongeren brengen, daar engageer ik mij voor, Ik zie het als een kleine roeping.

Verder bouw ik graag mee aan het Brugge van morgen waar iedereen zich thuis voelt en alle kansen krijgt. En met dit getalenteerde team van de jeugdraad, heb ik daar alle vertrouwen in.

Mathias Debevere - bestuur jeugdraad

Mathias Debevere

Vol blijdschap noem ik mij sinds dit jaar lid van de Brugse jeugdraad.
Zelf ben ik buiten de jeugdraad actief als leider bij JIN Brugse Vrije.
Dit is de scouts van het District Brugse Vrije (de koepel van Scouts en Gidsen Vlaanderen in Brugge) die instaat voor de opleiding van alle 17/18-jarigen tot volwaardige leiding.

Daarnaast ben ik ook lid van Kunstenal.
Met deze organisatie willen we jonge Brugse kunstenaars ondersteunen en hen de kansen bieden om hun werken tentoon te stellen aan het grote publiek.

Tot slot maak ik ook deel uit van het bestuur van Jeugdhuis Comma.
Wegens dit vrijwillige engagement liggen de belangen en noden van de Brugse jongeren mij nauw aan het hart.

Meer specifiek vind ik het belangrijk dat Brugge een plaats is waar jongeren zich artistiek kunnen uitleven en dat dit artistieke talent ook ten volle wordt geapprecieerd. Alsook dat Brugge een stad is die inzet op de vele jongerenorganisaties die zo veel werk leveren om de Brugse jongeren een vrijetijdsaanbod te bieden.

Noa Lameire - bestuur jeugdraad

Noa Lameire

Binnen de Brugse jeugdraad ben ik vooral actief rond duurzaamheid en mobiliteit.
Ik werkte onder andere mee aan project fietsring F30 en zorgen voor morgen.